Positivt læringsmiljø og sikre rammer til skolefester

De danske folkeskoler har de seneste år oplevet stadig større udfordringer og pres fra elever og elevgrupper. Det drejer sig blandt andet om unge med særlige udfordringer som ADHD og lignende opmærksomhedsforstyrrelser. Ligeledes kræver den mere kulturelt sammensatte elevgruppe særlig viden, metoder og ekspertise i positiv og konflikthåndterende løsninger.

Skolevagt har erfaret, at flere steder er beslutningen om sikkerhed og tryghed ikke er løftet op på et strategisk niveau, og skolens ledelse har ikke aktivt forholdt sig til hvem, der opholder sig på skolens område; hvilke regler og rammer de ønsker i læringsmiljøet samt hvem, og med hvilke kompetencer skolen ledelse ønsker der skal varetage sikkerheden.


Har du og din ledelse taget stilling til ...

  • Om I har vished om jeres elevers sikkerhed?
  • Er der uvedkommende på skolen område – specielt i skoletiden?
  • Hvor mange ressourcer bruges på gårdvagter og håndtering af eventuelle konflikter frem for undervisning?
  • Hvis I har dagsvagter – har disse da speciale i at arbejde pædagogisk, præventivt og
 proaktivt med børn og unge mennesker?

  • Har jeres samarbejdspartner de lovpligtige erhvervsansvarsforsikringer
eller er det jeres skole, der bærer forsikringsansvaret?

Uanset hvilken sammensætning elevgruppen har på jeres skole, har vi stor erfaring med elever i alle aldre med såvel ressourcestærke som socialt belastede baggrunde. Vores fokus er på, hvordan vi kan tilpasse vores løsninger til forholdene på jeres skole. 

Dialog og pædagogisk interaktion

Skolevagt adskiller sig markant fra lignende tilbud ved at fokusere på dialog og interaktion med eleverne, hvilket er forankret i analyser af det omgivende miljø, elevernes interaktion og trivsel samt en forståelse for elevernes sociale og kulturelle baggrund.

Spar tid og ressourcer i konfliktløsning

Med skolevagter i dagtimerne bliver potentielle konflikter løst og bearbejdet i situationen, hvor der tages hånd om de involverede elever med det samme. Dermed kan lærerne fokusere på deres speciale i at undervise, mens Skolevagt varetager det vi er særligt dygtige til – nemlig konfliktløsning.

Enhver opgave løst på jeres skole, blive fulgt op af en fortrolig rapport, der kan bruges fremadrettet og som kan sparre betydelig tid for ledelsen i løsning af eventuelle konflikter. Læs mere under rapportering.


Skolevagt kan gøre en forskel på din skole


Book et møde med en af vores konsulenter allerede i dag

læs data herunder

Skolevagt Axel Gruhns Vej 2B, 8270 Højbjerg